Din cauza neglijentei si a fumatului am ajuns in situatia de a face implat total la maxilar, iar daca medicul dentist va recomanda, va fi si la mandibula. Am ales varianta de implanturi dentare rapide sau imediate Fast & Fixed, iar pentru anestezie – pe cea totala ( pentru ca efectiv nu suport sa mi se unble in gura ). Desi se zice ca totul se termina intr-o singura zi, se refera de fapt la fixarea dintilor provizoriu, pana la vindecarea operatiei, urmand ca apoi sa se puna lucrarea definitiva. Deci de fapt intr-o singura zi se fac extractiile, implantarea si protezarea provizorie. Practic pleci cu toti cei 32 de dinti in gura.

Implanturi dentare totale (Fast & Fixed) in Chisinau – Moldova

De cate implanturi este nevoie pentru implatul total? In mod normal la maxilar este nevoie de sase implanturi iar la mandibula de patru, in total 10 implanturi pentru a va fixa toti cei 32 de dinti ( 16 sus si 16 jos ). Evident ca dupa circa sase luni veti reveni la clinica stomatologica pentru montarea dintilor definitiv, alegand intre zirconiu si ceramica. Metoda implanturilor Fast & Fixed elimina necesitatea aditiei osoase! In Moldova un implant costa in jur de 160 – 250 de euro pentru fiecare dinte!

In cazul in care se va opta pentru aditie osoasa, fie ca se va face prin adaugarea de os artificial acoperit cu o membrană de colagen, fie de os prelevat de la pacient, va trebui sa asteptati circa sase – opt  luni pana la implantare. O operatie de implant dentar clasica se face in sapte etape, incepand cu prima – consultatia – si finalizata prin cimentarea coroanei dentare.

Resorbtia osoasa sau operatia de Sinus lift: desi pare greu de crezut, osul se retrage dupa extractie, ajungand la valoarea maxima de retragere in circa un an. De aceea se recomanda implantul cat mai rapid dupa ce ati suferit o extractie. Exista mai multe metode de Sinus lift, pornind de la implant de os artificial, bovin sau direct de la pacient – ultima varianta excluzand practic posibilitatea de respingere.

Implant total Chisinau

Implanturi dentare totale (Fast & Fixed) in Chisinau – Moldova