Am ales trei postari aproximativ identice postate in aceiasi zi pe aceiasi pagina de FaceBook, iar rezultatele se vad a fi diferite, oare de ce? O explicatie simpla ar fi faptul ca desi pagina are 29.000 de fani, nu sunt toti online atunci cand postezi, la care se adauga si faptul ca evident FaceBook micsoreaza impactul pe masura ce numarul de fani creste ( procentual ). Varianta optima raman distribuirile, dar asta inseamna sa ai continut valoros, pe care fanii sa considere ca merita sa-l distribuie. Desi poza cu numarul trei ne contrazice, are cel mai mic numar la impact, dar 159 de distribuiri.

Impactul postarilor pe FaceBook in functie de zi, ora si subiectul postarii

Ieri am facut un mic experiment, am distribuit pentru un prieten o galerie, ei bine nu o sa credeti ce a rezultat: mie imi arata undeva la 1.000 de persoane impact, lui ii arata sub 400, la postarea originala! Ce nu se pupa aici? OK, inteleg ca impactul total se refera la cumulatul afisarilor pentru toate postarile, dar de ce nu avem sa zicem la o postare un impact de macar 10%? Adica un minim de 2900 de persoane sa afle ca ai postat! Nu, e obicei e mai mic de trei ori, adica sub 1000 de persoane vad postarea ta din aproximativ 30.000 de fani. Evident totul se reduce la a plati pentru a mari acest procent, sau de ce nu, la cresterea numarului de fani!

O varianta mai buna ar fi distribuirea in grupul atasat paginii, asa cel putin esti sigur ca daca e pe gustul lor, o sa dea like sau de ce nu – sa distribuie postarea. Atentie, grupul ar trebui sa fie public, altfel apare ca indisponibil. Idei, sfaturi, pareri?