Horatiu Domuta geniu, inadaptat sau victima a sistemului? Sincer sa zic eu cand am vazut ieri reportajul cu geniul ajuns in strada parca m-am vazut pe mine, cu singura deosebire ca eu nu am ales niciodata calea mai usoara, am luptat contra sistemului si sper eu am izbandit. Pornind de la titlu: geniu in matematica – ca si cum a lua nota 10 la o proba de admitere la facultate te transforma in geniu, mergand pana la intrebarile puse onului strazii, nimic nu mi s-a parut a fi legat de adevar si de situatia tragica a intelectualului roman.

Horatiu Domuta geniu, inadaptat sau victima a sistemului economic romanesc

Nu am auazit nimic despre faptul ca sute d emii de tineri absolventi de facultate incadrati in munca sunt sustinuti de familie, ca in Romania daca nu ai noroc sau nu esti un tip adaptabil nu prea ai sanse sa supravietuiesti decent. Acum 23 de ani am decis sa nu mai lucrez pentru statul roman, azi regret alegerea, desi nu am de ce sa ma plang, material vorbind. Dar oricum traiesc cu spaima ca maine nu va mai merge, iar eu nu mai am energia sa o iau de la zero.

Din datele furnizate reiese ca Horatiu Domuta este nascut in 1967, iar daca de 19 ani este pe strazi – rezulta ca pana la 29 de ani a incercat sa se adapteze sistemului, doar ca nu a reusit. A vrut sa fie profesor, apoi paznic, dar cu siguranta veniturile nu au fost pe masura asteptarilor. Acum, evident ca la cat a degradat nu prea mai are sanse sa fie apreciat pentru studiile sale, mai ales ca in 19 ani lucrurile nu mai sunt asa cum le stia el.

Horatiu Domuta a clacat undeva in 1996, ani grei din cate imi amintesc, acum strage hartie si traieste in mizerie, sa fie vina lui sau undeva sistemul care a investit in el si-a aruncat investiti ala gunoi? Intreb si eu, desi cu siguranta nu am sa primesc niciodata raspus la intrebare!

Premiantul

Horatiu Domuta geniu, inadaptat sau victima a sistemului economic romanesc