Guvernul condus de Dacian Julien Ciolos a blocat legea pensiilor speciale pentru alesii locali, dupa ce a lasat sa treaca neatinsa legea pensiilor pentru parlamentari. Asta in timp ce Elena Smadu primeste o pensie de doar 7 lei si parlamentarii primesc un surplus la pensie incepand de la 1.000 de lei lunar pentru un mandat. Legea a fost aprobata in Parlamentul Romaniei in ultima sedinta, aceea in care alesii poporului si-au votat pensiile speciale. De ce sunt primarii, viceprimarii sau consilierii locali mai deosebiti fata de somnorosii din Parlament?

Guvernul Ciolos blocheaza legea pensiilor speciale pentru alesii locali

Chiar daca initiativa lui Dacian Ciolos este laudabila, nu inteleg cum de a lasat sa treaca pe langa el legea pentru parlamentari si o ataca la Curtea Constitutionala doar pe cea legata de alesii locali. La fel de neinteles este de ce nu se introduc in calcul veniturile parlamentarilor, atunci cand se stabileste pensia. Explicatiile lor sunt cel putin puerile, faptul ca nu au cum sa indeplineasca si alte functii pe perioada mandatului nu justifica sa-ti acorzi de patru ori mai multi bani pentru patru ani de munca, fata de un profesor sau mai stiu eu ce alt angajat la stat.

Nu inteleg de ce nu aplica acelasi principiu si la sanctiuni. OK, crezi ca meriti de patru ori mai mult ca un om obisnuit la pensie, dar la puscarie nu? Nu e mai grava fapta de coruptie savarsita de un parlamentar decat a lui Badea Gheorghe cu patru clase primare si pensie minima?

Dacian Julien Ciolos

Guvernul Ciolos blocheaza legea pensiilor speciale pentru alesii locali