Multa lume se intreaba daca este rentabil sa ai un grup sau daca merita sa fii membru in cateva grupuri. Personal am peste 20 de astfel de grupuri ce insumeaza peste 50.000 de membri. Toate sunt grupuri FaceBook de nisa, deci teoretic aici lumea vine singura – fara a fi adaugata de mine sau de cineva din echipa mea. Totusi ma intreb, care este scopul pentru care acesti 50.000 de membri au venit in aceste grupuri? Evident ar trebui imartiti pe categorii, iar asta o sa incerc sa fac in cele ce urmeaza.

Grupurile pe FaceBook – utilitate, promovare sau pierdere de timp?

Cred ca indiferent de nisa grupului comportamentul este acelasi, o parte dau like si comenteaza, sunt parca entuziasmati de orice postezi si este legat de nisa respectiva. O parte sunt mereu nemultumiti, dar nu i-am vazut niciodata oferind ceva grupului. Asta e Gica Contra la orice, ma intreb ce cautra de fapt in grup. A treia categorie este SPAM-erul, ala de vrea sa-si promoveze el ceva, de la pagina, grup persoanal la afacere. Asta este cel mai revoltat dintre toti, daca nu-l lasi sa-si puna el panaramele pe grup. Ca cica FaceBook e gratis, adica tu care muncesti sa aduni membri, sa stergi virusii si ciudateniile, esti obligat sa ii pui la dispozitie spatiu publicitar, ca lui ii trebuie! Asta e cel mai periculos, va zic eu! Mai sunt o ultima categorie care au intrat si asta e tot! Nu-l vezi niciodata postand, comentand, etc. Nici nu stii daca intra macar odata sa vade ce se intampla in grup. Habar nu am de ce s-a inscris – dar nu a iesit daca nu-l intereseaza!

Acum sa vedem utilitatea: magazinul meu online vinde binisor celor 9.000 de membri. Si chiar daca e in limba romana, am membri din toata lumea, care cumpara, comenteaza sau posteaza. Deci merita, daca ai gasit publicul adecvat! Dar e multa munca, trebuie sa fii pregatit sa induri multe, caci vei gasi membri in grup de la toate categoriile enumerate mai sus, care-ti vor pune nervii la grea incercare! Ar mai fi multe de spus, dar daca te intereseaza si imi scrii la rubrica de discutii, mai continuam!

Grupuri pe FaceBook

Grupurile pe FaceBook – utilitate, promovare sau pierdere de timp?