M-a rugat cineva sa caut daca se poate obtine invaliditate bpentru cei bolnavi de TAB [ Tulburare Afectiva Bipolara ], raspunsul este DA, doar ca pensia sau cum ii mai zice – indemnizatia este mai mica de 300 de lei pe luna, nu stiu daca se mai da ceva, dar intrebarea ramane: se poate intretine cu acesti bani? NU, iar de lucrat este greu de zis, eu inclin sa zic ca nu prea are ce lucra – cel putin pe perioade lungi, cine risca sa angajeze un maniaco-depresiv?

Grad de invaliditate pentru Tulburare Afectiva Bipolara – Gradul II

Desi se stie deja ca Tulburarea Afectiva Bipolara sau Tulburarea de personalitate Bipolara este o boala si nu se vindeca ci doar se crede ca este tinuta sub control prin medicatie si tratament la psiholog, legislatia nu prevede nimic clar in aceste cazuri – ca de altfel in multe altele. Daca bolnavul este major nici nu-l poate ajuta familia, decat in cazurile foarte rare cand bolnavul accepta. Cum se poate el intretine cu banii primiti ca indemnizatie de handicap? Nu am aflat daca se poate pensiona pe caz de boala, mai caut si mai studiez, dar presimt ca si aici sunt piedici mari – avand in vedere ca si cei fara o mana sau picior sunt chemati anual la comisie!

Pe de alta parte cei cu indemizatie de handicap pot munci – iar ajutorul de la stat este in functie de venituri. Discutiile sunt interminabile si cred ca daca vom gasi sprijin vom incerca sa creem un ONG, poate ca vom ajuta pe multa lume!

Tulburare Afectiva Bipolara

Grad de invaliditate pentru Tulburare Afectiva Bipolara – Gradul II