Teoretic nu intra nimeni de pe forumul SeoPedia pe aici, asa ca pot sa discut fara nicio grija despre sistemul de reputatie, o chestie care ar fi trebuit sa arate cam cat de util este un membru al forumului pentru respectiva comuniate. Prin 2013, tot in martie dar pe 18 m-am inscris si eu pe forumul SeoPedia in speranta ca e altfel, adica mai bun si mai interesant decat ceea ce gasisem pe ArenaWeb. La scurt timp am descoperit ca nu e chiar asa, evident o comunitate atat de mare trebuie sa aiba si uscaturile ei.

Goana dupa reputatie pe forumul Seo – pedia, sau la ce-ti foloseste sa dai negative!

In speranta ca daca citesti aceste randuri intelegi ca ma lasa rece sistemul de reputatie de pe SeoPedia – cel atat de mult discutat, laudat sau criticat, imi pun totusi cateva intrebari. Nu cred ca inteleg goana unora dupa vechile buline verzi, nici ura cu care anumiti membri se zbat sa dea negative in speranta ca ce? Cel mai greu este pentru membri noi, fara experienta prea mare in forumuri de discutii, care iau totul prea in serios. Evident ca 99% dintre membri sunt acolo cu intersul de a vinde sau cumpara reclama, oricat ar incerca unii sa se ascunda dupa deget. Fiecare isi lauda marfa si ii critica pe concurenti, iar restul de 1% incearca sa investe cate ceva despre SEO ( cate poti invata pe un forum unde totul este spus la general – de calitate, folositor, etc. ).

Pentru cine nu stie e ceva greu de inteles comportamentul pueril, acela de a da negative unui membru pentru ca pur si simplu nu-ti place de el – evident imaginea lui online, caci nu ai de unde sa stii cine si cum este el in viata reala. Unii stau ca “hienele” pandind orice greseala semantica, o virgula sau o litera scapata – desi daca le urmaresti postarile vezi sute de asfel de greseli, dar evident la ei “nu se pune”, ei fiind in ochii proprii niste “genii” in online, doar ca nu-i prea ia nimeni in serios, asta e o alta treaba. 🙂

Recunosc ca am judecat gresit initial pe unii dintre membri, ma refer la Serban Cristian ( oare a cata oara sa-mi mai cer scuze? 🙂 sper sa le si accepte ), al carui site SeoServ il citesc cu placere, in rest chiar nu stiu daca mai ai cu cine discuta despre SEO cinstit si la obiect pe acel forum. Daca voi avea norocul sa scap macar de 50% din site-urile din portofoliu, cu siguranta am sa parasesc forumul SeoPedia! A devenit deja mult sub nivelul la care era acum trei sau patru ani in urma.

PLA - Puma

Goana dupa reputatie pe forumul Seo – pedia, sau la ce-ti foloseste sa dai negative!