De mult ma gandeam daca un forum al romanilor din Germania ar fi oportun sau nu, din moment ce toata lumea sta pe FaceBook. Sa luam de exemplu comunitatea romanilor din Nürnberg, are in acest moment peste 2.100 de membri, va dati seama ce forum ar iesi doar cu acestia? Daca mai adaug spre exemplu si romanii din Dortmund, unde in curand vor fi 3.000 de membri, rezulta ca doar din cele doua comunitati de romani din Germania s-ar strange peste 5.000 de persoane pe forum.

Forum al romanilor din Germania pe FaceBook, aproximativ 20.000 de membri

Am enumerat mai sus doar doua grupuri, fara a aminti de exemplu de romanii din Frankfurt, sau de cei din Stuttgart, care si ei sunt deja peste 8.000 ( cumulat in cele doua grupuri de pe FaceBook ). Iata ca adunand partru din cele 11 grupuri ce formeaza comuitatea romaneasca din Germania din marile orase, avem deja bazele unui forum, dar se justifica el oare? Din pacate insa pagina care le reuneste pe toate are sub 25 de mii de fani, deci oare vom strange macar cinci mii din douazeci?

Am sa vad ce efect si ce impact are acest articol in cele 11 grupuri depsre care va vorbeam, am sa postez inclusiv pe pagina de locuri de munca in Germania, in speranta ca voi avea un feedback care sa ma poata ajuta sa trag o concluzie cat mai aproape de adevar. Cand am porinit la drum acum trei ani pe ideea de a reuni cumva comunitatea de romani din Germania stiam ca am sa reusesc, asa ca nici azi nu mi-am schimbat parerea, iar pana la finele acestui an vreau sa pun ultima caramida la funadtie!

Forum Romani in Germania

Forum al romanilor din Germania pe FaceBook