Acum opt ani am fost in delegatie la Bucuresti pentru trei luni, asa am ajuns sa vad un film de exceptie, Examen. Este povestea tragica dar adevarata a unui taximetrist care a fost acuzat si condamnat pe nedrept. A stat la “racoare” timp de cinci ani, apoi adevaratul faptas a fost prins iar Cristi, interpretat de actorul Marius Stănescu este eliberat. In rolul procurorului de caz, Gheorghe Dinica! Un film excelent, mai ales finalul – cand esti convins ca taximetristul s-a razbunat pe procuror, dar te-ai inselat!

Filme romanesti din 2003, Examen – poveste adevarata din epoca Ceausescu

Povestea taximetristului Cristian Sandulescu este impresionanta, iar faptul ca cei doi tineri studenti care filmeaza povestea nu-i inteleg drama ma duce cu gandul la zilele de azi. Nici azi cei tineri nu inteleg prin ce au trecut parintii lor, iar faptul ca empatia este un cuvant pe care nu-l mai gasesti in dictionarul mileniului trei, este trist. Ma intreb in 2016 se mai fac astfel de filme? Desi poate ar trebui sa lasam in urma epoca lui Ceausescu si sa revenim in prezent.

Revenind la filmul Examen – evident ca numele vine de la cei doi tineri studenti care cautau un subiect pentru filmul de final de facultate, examenul de absolvire – va mai spun ca il veti revedea pe Gheorghe Visu in rolul maiorului de Militie Mihai Stanciu, cel care-l va ajuta in felul sau pe taximetristul Cristian Sandulescu sa-l gaseasca pe procurorul Dumitrascu. Urmariti filmul online pe site-ul Cinema 24h, locul unde filmele se pot vedea online GRATIS si fara reclame!

Filme romanești din 2003

Filme românești din 2003, Examen – poveste adevărată din epoca Ceaușescu