Am un prieten in Cuba, incredibil dar chiar asa este, iar la intrebarea mea despre regimul comunist, cat va mai rezista, mi-a raspuns – pana va cadea primul fulg de nea! Pentru cine nu stie, Fidel Alejandro Castro Ruz a fost avocat la origine, iar dupa ce a fost arestat si eliberat in Cuba a emigrat in USA, tara pe care dupa ce a preluat puterea, nu a mai vrut sa o vada niciodata.

Fidel Castro a plecat, s-a mai terminat o epoca, Cuba in lacrimi

Viata in Cuba este grea, salariul mediu in tara condusa de familia Castro era in 2012 de 19 dolari, nici azi nu este mai mare. Da, multe lucruri sunt gratuite, nu exista incalzire iarna ca la noi, despre distractii ce sa mai zic? Dar populatia este atat de indoctrinata in Cuba incat toti cred ca ei traiesc asa pentru ca americanii sunt rai, ei nu-i lasa sa traiasca bine. Parca am mai auzit asta, nu mai stiu in ce tara est europeana!

Incepand cu 1959 Cuba a devenit tara lui Fidel Castro, iar de atunci comunismul nu a mai plecat de la Havana. Azi liderul, cel cunoscut drept “El lider maximo” nu mai este, fratele sau conducand destinele cubanezilor. Lumea este iar in pragul unui dezastru, lideri precum Donald Trump si Vladimir Putin fac legile pe plan mondial, politicieni de extrema stanga sau dreapta iau puterea in diferite tari, deci ne cam paste “dezastrul“! Inclusiv la fratii de peste Prut a venit Igor Dodon sa schimbe iarasi drumul spre democratie al moldovenilor, deci vedeti cu cine votati la parlamentare!

Fidel Castro

Fidel Castro a plecat, s-a mai terminat o epoca, Cuba in lacrimi