Sa presupunem ca ai un site de stiri, sau de ce nu – unul cu filme si seriale online. Ce faci daca vrei ca articolul tau sa fie indexat imediat in Google? Pai apelezi din Google Search Console la optiunea “Preluare ca Google” – Fetch as Google. Daca totul este ok cu site-ul tau, in cateva secunde – minute, o sa fii indexat, iar daca stai bine ca autoritate, o sa te trezesti si repede in trafic si cautari. Merita sa stii asta, nu te costa nimic sa-ti promovezi site-ul si articolele si sa-i zici lui Google ca ai ceva de oferit cititorilor.

Preluare ca Google, Fetch as Google in Google Search Console

Daca vrei sa fii mai vizibil in cautarile pe Google pe masura ce scrii articolele pe site-ul tau, daca vezi ca nu esti indexat rapid – mai ales ca daca scrii o stire, vrei ca lumea sa o vada in ziua respectiva, nu peste o luna, cand nu o sa mai fie cautata, nu-ti ramane decat sa folosesti o optiune pusa la indemna chiar de Google – Meniul Crawl, Fetch as Google [ pe romaneste: preluare ca Google ] si ai rezolvat problema. Evident ca daca esti un site cu ceva trecere – autoritate – in Google, ai mari sanse sa se intample asta fara sa faci nimic – ma refer sa fii indexat ca site!

Evident ca pentru a face aceasta miscare ar trebui sa aveti deja site-ul inscris in consola Google Search. Acolo vedeti ce cautari aveti pe site, pe ce pozitie va aflati si cate pagini are site-ul vostru indexate deja. Nu-i asa ca SEO e atat de simplu cand stii ce faci?