Sincer sa fiu nu este ideea mea dar am aderat la ea cum am auzit-o. In mod evident ca in Ardeal toti au fost primii, acum nu zice nimemi la ce. Dar gluma mi-a placut si cred ca daca ar exista un astfel de concurs de glume si poante in fiecare judet ( bine acum sa fim sincer, ar rade cineva la gluma asta in Harghita si Covasna? ) cred ca marca ast aar trebui intregistrata: ”Noi am fost primii în Ardeal”.

Festivalul de umor ”Noi am fost primii în Ardeal” la Cluj si Timisoara

Nu stiu de ce oare romanii inca se mai chinuie sa dovedeasca ca nu ungurii – sau secuii ( aici e o intreaga polemica, vrem tinutul secuiesc dar sa fim maghiari, pe cand doar putin peste 800 de persoane s-au declarat secui ) au fost primii in Ardeal. Nici nu mai conteaza cine a fost aici primul: sa ne gandim ca in America – cele doua continente nu vrea nimeni sa le dea primilor veniti, nascuti pamantul inapoi. Asa ca lasand dacii sa se odihneasca, romanii si ungurii ar rebui sa inteleaga ca daca vor sa le fie bine, trebuie sa uite de ura si sa treaca la gluma.

Personal cred ca romaii au fost mereu aici – in spatiul dintre Dunare si Mare, intre Tisa si Nistru. Dar asta nu inseamna nimic, important mi se pare ca trebuie sa fim oameni, sa ne iubim aproapele – nu pentru ca o spune Biblia, ci pentru ca numai asa ne va fi bine tuturor. Nu ma credeti? Mai vorbim peste 100 de ani, ok?

Noi am fost primii în Ardeal

Festivalul de umor ”Noi am fost primii în Ardeal” la Cluj si Timisoara