Teoretic vom putea folosi cartelele romanesti – sau din oricare alt stat din Uniunea Europeana, ca si cum am fi acasa – sau in statul de unde am cumparat cartela sau am facut abonamentul. Practic minutele din afara retelei – cele care acum se numeau nationale, vor fi folosite si in afara granitelor. Totusi cred ca vestea nu este chiar corect interpretata: Comisia Europeana a spus ca se vor elimina taxele de Roaming pentru 90 de zile pe an, deci cred ca va trebui sa ceri aceasta extraoptiune de la operatorul tau, nu va fi ceva automat obtinut.

Fara roaming din 15 iunie 2017 in Uniunea Europeana

Nu imi este clar ce se va intampla peste cateva zile, pe 15 iunie: vim iesi din tara si vom vorbi la telefon ca si cum am fi in tara, sau vom activa roamingul si vom avea acelasi tarife ca atunci cand consumam minutele nationale? Am inteles ca la Vodafone deja s-a trecut la acest sistem, eu am doua cartele Telekom, una expira pe 21 iulie – dar teoretic pot primi apeluri daca as fi in tara [ nu mai are credit ci doar minute ], alta este pana pe 20 iulie si mai are ceva euro pe ea.

Teoretic sper sa aflui maine de la un magazin Germanos ce am de facut pentru a beneficia de facilitatea asta fara roaming de la Telekom, altfel va trebui sa-mi iau o cartela de la alt operator, Orange sau Vodafone. Pana aflu eu ce inseamna fara tarife de roaming in Uniunea Europeana din 15 iunie 2017, va trebui sa mai astept sa treaca si Rusaliile, iar maine o sa fiu pe drumuri, deci probabil ca aflu abia miercuri mai multe detalii.

Fara roaming din 15 iunie

Fara roaming din 15 iunie 2017 in Uniunea Europeana