Asa cum spuneam in articolul precedent, FaceBook te obliga sa folosesti antivirusul celor de la Kaspersky, ceea ce este evident un abuz! Asa cum se vede din poza de mai jos, totul este o abureala, procesul de curatare se blocheaza la 99%, apoi esti obligat sa mai faci o scanare folosind antivirusul pe care tocmai l-ai downloadat. Solutia oferita dup ascanare? Cumparati programul celor de la Kaspersky, orice alta solutie nu este acceptata de FaceBook! De ce? Ca sa faca ei bani, evident – asta in cazul in care toata aceatsa problema este una reala, nu una inventata de ei!

FaceBook isi obliga userii sa utilizeze doar Kaspersky, abuzand astfel utilizatorii

Dupa ce am scanat cu Kaspersky computerul a reiesit ca nu exista programe Malware si nici probleme de securitate a sistemului, totusi conectarea la FaceBook nu este posibila! Interesant mi se pare si faptul ca ori de cate ori faci ceva in browser, cand apesi continua scanarea, kit-ul celor de la Kaspersky se descarca automat! Asta ne arata cat de mult insista FaceBook sa ne oblige sa folosim programul partenrului sau. Iata ca dupa mai bine de o ora, desi scrie vizibil ca te poti conecta la FaceBook, nu o poti face! Poate ca o reactie in lant la acest fel de abuz va schimba oarecum modul in care Mark Zuckerberg ne vede pe noi utilizatorii, poate ca un boicot de o saptamana al retelei de socializare ca demonstra ca si utilizatorii au drepturi!

Oricum, dupa ce am finalizat cu greu actiunea de scanare, a durat mai mult de o ora, nu a fost gasit nimic, in schimb a fopst redat accesul la contul de FaceBook! Adica te-a chinuit degeaba, dar a fost sa zicem asa – o suspiciune, ce sa-i faci? Doar ca te-a obligat sa folosesti un antivirus, care la randul sau cu siguranta si-a luat ceva date din computerul tau! In rest, pace si liniste!

FaceBook scan