Daca nu ai cont pe FaceBook, nu existi – este o vorba care pare a fi din ce in ce mai adevarata in lumea afacerilor online. Nu stii la cati romani te poti adresa? Pai la datele de acum, la aproximativ noua milioane! Evident ca multi sunt copii de scoala, conturi duble sau triple, dar oricum ai la dispozitie cateva milioane bune de clienti potentiali! O varianta de a ajunge la ei sunt reclamele platite FaceBook Ads, alta varianta la rare recurg cei neexperimentati fiind promovarea gratuita, adica postarile repetate in grupuri!

FaceBook Ads versus promovare gratuita pe FaceBook

Cine sunt primii care au inteles beneficiile promovarii prin FaceBook Ads? Evident cei ce folosesc  Google AdWords, dar la preturi mai mari si care ajung la cei ce inca mai citesc site-uri sau cauta pe Google informatii. Cei mai familiarizati cu conversiile pe internet, deci cei care vand sau lucreaza in marketing afiliat, folosesc Facebook Lead Ads, varianta mai rapida de a ajunge la bani.

Dupa cel mai nou Update din 2018, cei ce mergeau fara probleme cu campaniile FaceBook Ads au nevoie de o schimbare de strategie, adica mai pe scurt ar trebui sa faca incercari repetate de pozitionare a reclamelor, pentru a ajunge la publicul tinta cu costuri mai mici. Evident ca pentru a ajunge in etapa asta, trebuie sa ai un cont de Business Manager. Aceleasi cerinte ca si in cazul Instant Articles, deci va trebui sa te decizi si sa actionezi ca atare.

Sfaturi campanie FaceBook Ads

Daca te-ai decis sa folosesti campaniile FaceBook Ads pentru a atrage noi clienti sau cititori pe site-ul tau [ sau magazin online ], tine cont ca majoritatea celor vizati vor veni de pe telefoane si tablete – cei mai multi de pe smartphone! Vom reveni cu detalii despre diferite tipuri de campanii, cele de reach sau cele de trafic. Aceste setari se fac la obiectivele campaniei, iar daca nu ai cont de Instagram, ar fi bine sa-ti faci! Desi ma laud ca dau sfaturi pentru cei incepatori in mediul online, nu imi dau seama cum te ajuta acest cont de Instagram in diferite nise – sa zic SEO?

Evident ca cele mai importante campanii sunt cele de conversie, adica care aduc bani celor ce investesc in FaceBook Ads. Aici ar trebui sa fii mai atent, sa personalizezi anunturile pe ore de difuzare, pozitionari, etc. de ce? Pentru ca te cam costa, asa ca daca nu stii cum sa faci, apeleaza la un specialist!

FaceBook Ads

FaceBook Ads versus promovare gratuita pe FaceBook