Am vazut destul de des cum lumea are impresia ca a avea un site si a fi citit de mii de persoane zilnic, este o joaca – ceva ce poate face oricine. O intrebare pentru cei ce gandesc asa: de ce nu gasesti orice site pe prima pagina la cautari? Adica in TOP 10, cum se zice  – iar unele site-uri apar pe pagina 2008 ( ai ajuns macar odata peste pagina 3 sau 4 cautand un raspuns la ceva ce te intereseaza? Cum crezi ca se ajunge in TOP 3, sau 10? Prin promovare, iar asta cam costa, ba chiar ustura la buzunar! Inca ceva: nu vrei sa scrii tu articolele de pe un site? Gratis, si nu uita sa fie macar trei sau patru pe zi, iti ia mai putin de 10 secunde, hai maxim un minut! Te bagi?

Este munca crearea unui site si promovarea sa online? Dar intretinerea unui grup?

Am mai adaugat ceva, un grup pe FaceBook, sa zicem cu 2.000 de membri – fara tine, evident tu esti al 2001-lea! O fi munca sa stergi SPAM-ul, sa moderezi postarile, sa stergi zilnic cate 10 persoane care ofera imprumuturi sau isi fac propria reclama la pagina, site sau grup? Dar sa postezi lucruri utile, sa raspunzi celor ce au intrebari legate de viata in diaspora? O fi greu? Nu cred, ai face si tu dar nu ai chef, timp nu ai nevoie, o poti face in timp ce stai la volan, nu-i asa? Evident nici asta nu e munca, ma intreb oar d e ce ia bani FaceBook pentru a afisa postarea ta ( cam 5 – 10 euro pe zi, nici nu e scump, nu-i asa? ). Mai ales ca e si gratis, FaceBook zic, nu stiu de ce a mai pus administrator la grupuri, oare care o fi rolul lor? A, sa-ti aprobe tie reclamele, ca sa faci tu bani – doar muncesti, nu ca astia angajati la Social Media Marketing, astia iau leafa de pomana, iti zic eu!

Ca idee, stiu o firma care angajeaza SMM-isti, din astia de stau degeaba. Le ofera un amarat de 7oo -800 de euro ca sa creeze pagini si grupuri pe FaceBook, sa adune fani si membri. Ce pacalici, pai astia vin singuri, nu-i asa? Si la final t eintreb, nu ma lasi tu sa postez pe pagina, grupul sau profilul tau zilnic – de cam 3 sau 4 ori pe zi – reclama mea la guma d emestecat? Sa vand si eu niste “ciunga”. mai fac un ban, poate cumpara un “pretin” de-al tau cand vede postarea! 😉

Bani pe Facebook