Recent o cunostinta de-a mea s-a trezit ca numele ei apare pe FaceBook pe un cont care nu-i apartine. Coincidenta nu poate fi pentru ca de fapt apare si o copie dupa buletinul ei. Te intrebi cum a incaput copia pe mana individului? Destul de simplu, fata respectiva a stat in gazda la el, iar la plecare i-a furat laptopul si doua tablete. Cu greu a reusit sa recupereze cu ajutorul politiei laptopul, fiind de o productie speciala si deoarece s-a gasit la el acasa. Doua tablete insa, un iPad si o tableta Samsung probabil au fost vandute, nu s-au mai recuperat.

Este ilegal sa faci cont FaceBook cu numele altcuiva si sa postezi datele personale?

Pe SeoPedia super moderatorul Dan este de parere ca nu este nici ilegal si nici imoral, ba mai mult, poate chiar persoana este vinovata pentru ca nu se stie ce putea sa-i faca respectivului. Eu cred ca nu este nici legal si nici nu poate fi folosita metoda ca mijloc de razbunare, macar pentru faptul ca publicarea de date cu caracter personal, de genul cartii de identitate ( C.I. ) este pedepsita prin lege. Nu am gasit metoda de a trage persoana la raspundere decat printr-un proces civil, lung costisitor si fara sanse mari de izbanda, pentru simplul motiv va nu poti dovedi fara mijloacele politienesti ca IP-ul, PC-ul individului sunt la baza ilegalitatii.

Ce faci daca cineva iti fura identitatea pe FaceBook si posteaza poze denigratoare cu tine? Raportezi, dar asta nici nu evita crearea unii cont nou si nici macar nu-ti da certitudinea ca acel cont va fi sters. Ma mira ca FaceBook iti suspenda contul doar daca exista suspiciunea ca numele nu este al persoanei respective, dar in astfel de cazuri nu face nimic. De ce?

Normal ar fi ca o sesizare la procuratura sa rezolve cazul, fara sa fii nevoit sa fii tu pe loc – ce te faci daca locuiesti la mii de kilometri distanta, vii la interogatoriu saptamanal? Faptul ca ai facut un cont cu numele persoanei poate fi considerat minor, dar postarea cartii de identitate si a datelor personale, inclusiv cu numar de telefon, este de acum in opinia mea o infractiune, voi ce ziceti? Si cum puteti ajuta sa-l pedepsim pe infractor?

cont FaceBook cu numele altcuiva

Este ilegal sa faci cont FaceBook cu numele altcuiva si sa postezi datele personale?