Nu stiu daca ati auzit de Enciclopedia dacica online, dar ea este un proiect din 2013 daca nu ma insel si careia i-au trecut pragul aproximativ 2 milioane de romani. Ideea a aparut in judetul Alba, unde un grup de romani entuziasti a decis sa reinvie cumva spiritul dacic in inimile romanilor. Am vazut ca multi considera “dacopati” pe cei ce se cred urmasii dacilor, desi ei se viseaza la randul lor urmasii altor migratori, eu unul nu ma rusinez sa ma consider cel putin moral urmas al lui Burebista.

Enciclopedia dacica online

Enciclopedia dacia ar trebui sa cuprinda informatii legate de cultura dacilor, asa ca vom incerca si noi din cand in cand sa aducem aici dovezi ca ceva din mostenirea dacilor a mai ramas in tara asta. Nu cred ca trebuie sa picam in nicio extrema, nici sa ne rusinam de stramosii nostri – chiar daca unii contesta genetic ca romanii sunt urmasii dacilor, dovezile stiintifice si chiar ADN-ul o dovedeste clar ca suntem, dar nici sa credem ca dacii – sau tracii au fost “buricul” Europei!

In mod evident dacii aveau o limba, care sunt sigur ca s-a pastrat in mare masura in limba romana de azi – sau poate ca aromâna este de fapt limba dacilor, nu trebuie sa ne grabim sa tragem concluzii. Poporul dacilor nu s-ar fi putut stinge pentru ca in mod cert dacii au trait si in arcul extracarpatic, deci numai cine nu are minte ar crede ca au pierit in anul 106! Veti gasi de altfel in enciclopedia dacica toate dovezile care duc la concluzia continuitatii dacice pana in zilele noastre!

Enciclopedia dacica online

Enciclopedia dacica online