Banuiesc ca stiti deja despre initiativa guvernului din Finlanda prin care se va acorda un venit minim garantat oricarui cetatean care nu vrea sa lcreze. DA, nu este vorba de someri ci de persoane care aleg sa traiasca decent, dar fara a merge la serviciu. Dilema era daca suma va fi echivalentul a 500 sau 1000 de euro. Uite ca acum Elvetia vrea sa-i bata pe norvegieni si vine cu o oferta si mai tentanta: 2500 de euro lunar ca sa nu mai mergi la serviciu!

Elvetia bate Finlanda la cadouri pentru cetatenii care nu vor sa mai munceasca

DA, ati inteles bine – Elvetia doreste sa acorde ajutor social de 2500 de franci elvetieni celor ce s-au saturat sa munceasca si vor sa isi dedice timpul liber altor activitati. Mai tineti minte ca tot elvetienii au organizat un referendum – la ei asta este o chestie banala, cum le trece ceva prin cap, hop referendum – prin care voiau sa instituie si ei salariul minim, dar populatia s-a opus.

Acum vor sa scape de ajutoarele sociale clasice, caci cei mai multi dintre locuitori – sunt siguri guvernantii, vor opta pentru un salariu de trei ori mai mare! Asa da, sa vezi acum concurenta si progres, caci cu traiul asigurat ce o sa faci? O sa incerci sa gasesti metode de a mari acest venit minim garantat, evident! Iar daca credeti ca asta este ceva nou, nu uitati ca in Kuweit asta se intampla de ani buni, doar ca nu dati navala, trebuie sa fii cetatean, nu se aplica la emigranti! In timp ce guvernul Romaniei vrea sa ia bani de la cei care nu au venituri, alte tari precum Finlanda si Elvetia vor sa dea celor ce nu vor sa aiba alte venituri! In 2017 vom vedea prima implementare a acestei legi in Europa!

Elveția ajutor social

Elvetia bate Finlanda la cadouri pentru cetatenii care nu vor sa mai munceasca