Am decis sa facem cateva ajustari legate de marirea eficeintei reclamelor AdSense pe site-urile din portofoliul nostru. Am ajuns la concluzia ca daca nu intervenim la timp vom castiga din ce in ce mai putin in ciuda cresterii de trafic inregistrata in ultimile trei luni. Am remarcat o scadere cu peste 30% a eficientei acestor reclame in ultimile trei luni, asa ca am decis sa-mi aloc zilnic mai multe ore pentru a studia care sunt cauzele acestei modificari. Iata care sunt principalele modificari pe care le voi face incepand de azi.

Eficienta reclamelor AdSense pe site-ul tau, cresterea veniturilor cu 50%

Prima problema este legata de temele folosite, eu recomand doar temele wordpress responzitive, care permit afisarea reclamelor AdSense pe dispozitivele mobile, asta deoarece in ultimile trei luni am remarcat o crestere exponentiala a traficului venit de pe acest tip de dispozitive. O alta modificare pe care ma bazez este dimensiunea reclamelor, am inceput cu postarea celor de tip receptiv, pentru ca cel putin teoretic daca postati trei astfel de reclame AdSense, nu mai aveti probleme cu dimensiunea lor.

Asa cum stiti Google cere ca reclamele postate ( Ads ) sa indeplineasca anumite conditii, dar daca punem reclame de tip receptiv, este grija sa sa le dimensioneze astfel incat sa nu incalcam ghidul dat de ei.  Un alt sfat: incorporati si reclamele de tip text, cele de tip bara. Inca nu am gasit un loc care sa aduca maxim de profit, am incercat in header-uul articolului si in subsol, in ideea ca cititorul parcurge in intregime un articol.

Daca ma uit in statistici constat ca cele mai mari venituri in luna februarie au fost din reclamele de tip text, cu dimensiunea 468 x 15, urmate de 600 x 250, deci nu provin din sidebar ci din reclamele din articole. Raportul se pastreaza si in cazul ultimilor doua luni. Reclamele AdSense de dimensiunea 300 x 600 se afla abia pe locul cinci, deci este evident ca sunt mai putin accesate de catre cititori, poate si pentru ca de obicei sunt obisnuiti ca acolo sunt reclamele, in timp ce in articol avem informatii folositoare. Voi reveni cu amanunte pe masura ce adun datele.

Bloguri profitabile