Recunosc ca nu m-am prea ocupat de livada mea de pruni, dar ce zic eu livada, am trei pruni in cruce intr-o gradina de 1900 m², care au rodit aproape in fiecare an, doar ca nestropiti si neingrijiti, plus ca sunt destul de batrani, necesita inlocuirea. Au vrescut ceva puieti prin jur, dar am aflat abia acum ca vor da rod abia dupa patru sau cinci ani. Adica mai am de asteptat cel putin doi sau trei ani, dar sper sa fie la fel de dulci ca cele pe care le am acum in gradina.

Dupa cati ani de la plantare rodesc prunii – Gradina mea de pomi fructiferi

Din pacate nu stiu ce fel de prune am in gradina, dar rodesc destul de bine – singura problema este aspectul. Sunt verzui un pic cand se coc, doar cele stricate au culoarea acea de pruna, in rest arata cam ciudat. In schimb sunt atat de dulci incat la dulceata de prune pun jumatate de kilogram de zahar la trei sau patru kilograme de fructe ( far asamburi ) si ieste prea dulce! M-am bucurat ca pe langa livada de visini care se in,ulteste cu viteza sunetului ( sa nu zic a luminii ), au iesit si ceva puieti de prun in gradina mea.

Asa ca anul acesta abia astept sa mananc cateva prune coapte, fiind singur aici la casa , sotia nu a putut sa vina, o sa duc dorul la dulceata si clatitele cu care eram obisnuit an de an. Ceea ce trebuie sa tineti minte este ca spre deosebire de visini, care rodesc pentru prima data mult mai repede, prunii trebuie sa astepte minim partu ani, daca nu cinci pana cand rodesc pentru prima data. Dar si ce rodesc? Prune pentru palinca sau gem, dulceata sau de ce nu, pentru consum!

Prune coapte

Dupa cati ani de la plantare rodesc prunii – Gradina mea de pomi fructiferi