Atunci cand discutam despre optimizarea unui site trebuie sa avem in vedere si veniturile, zic eu ca dupa 10 ani de online putem trage niste concluzii pertinente. Pentru a intelege mai bine cum stau treburile am sa dau cateva exemple concrete, concluziile le trageti singuri. Daca ma intrebati pe mine am sa va zic ca eu as merge pe subdomenii, evident cu recomandarea de a avea oarecum legatura cu domeniul principal. Vom discuta in continuare despre portalul e4UK – romanii din UK.

Domenii sau subdomenii – ce este mai avantajos din punct de vedere SEO?

Precum se observa vreau sa leg oarecum partea financiara de cea SEO, pentru ca pana la urma suntem pe site-ul ClubSEO, deci ar trebui sa avem si acest aspect in vedere atunci cand discutam despre avantaje si dezavantaje. Revenind la subict, portalul e4UK.info are un subdomeniu pentru Irlanda, care nu doar ca sta foarte bine pe nisa sa, dar este mereu in TOP 3. Deci nu vad de ce nu ai folosi un subdomeniu, daca este “related”, iar cum pe noi ne interesa limba engleza, sau mai exact vorbitorii de limba engleza, Irlanda este exact pe nisa respectiva.

Acum sa vedem ce s-a intamplat cu site-ul romanilor din Dubai, care a fost mutat de pe subdomeniu pe domeniu propriu. Nimic! Adica am ramas dupa redirect 301 la acelasi trafic, keywords in TOP 3, etc. Singurele deosebiri sunt la cheltuieli si resurse consumate, in rest nu avem nicio schimbare majora.

Revenind la avantajele SEO pentru subdomenii, este evident ca acestea beneficiaza de aprortul in autoritate venit de la domeniul principal. Si vice-versa, subdomeniul transfera putin din autoritatea sa domeniului pe care este gazduit. Deci o relatie win – win! Poate doar faptul ca din punct de vedere al impresiei generale, un subdomeniu arata putin mai ciudat decat un domeniu.

Diaspora din UK

Diaspora din UK si Irlanda