Am mai scris si o sa mai scriu despre veniturile romanilor, pentru ca in opinia mea avem o perceptie gresita despre munca si valoarea ei. Recent o cunostinta din Bucuresti a decis sa se angajeze pentru a reusi sa termine facultatea, asa ca a cautat ceva care sa se muleze pe programul ei. A gasit la nu stiu ce firma, un loc de ospatar pentru weekend, cu carte de munca si s-a angajat. Program de lucru de la 8 la 23, sambata si duminica. Pe cartea de munca trecut minimul pe economie, program complet. In mana 600 de lei! Bai neoamenilor, cine e dispus sa lucreze echivalentul a 4 zile pe saptamana cu 600 de lei?

Din nou despre salarii, locuri de munca si romani

Fata e fericita in felul ei, are serviciu, vechime [ aici culmea ca si facultatea se pune la vechime, asa ca nu prea stiu ce a castigat de fapt! ], iar faptul ca in weekend se plateste dublu, nici vorba! Adica daca tot faci patru din cinci, ar fi fost normal sa primesti minim 1000 de lei in mana, asa cum ziceam fara sa mai pui ca era normal sa primesti dublu. Deci vor sau nu romanii sa munceasca si ce fac patronii: trag de cei in nevoie ca de hotii de cai!

Eu mai am un an pana la pensie, adica am 64 de ani, ma joc de-a bloggerul si scriu despre servicii SEO. Sa ma duc pentru 600 de lei si sa muncesc 16 ore pe zi, mi se pare exagerat. DA, o sa fiu categorisit lenes, dar prefer lenes si liber, decat harnic si bataia lor de joc. Trec peste faptul ca nu poti trai in Bucuresti, cu chirie si ca student cu aia 1200 de lei pe care ii crede PSD-ul suficienti pentru a trece de la o luna la alta.

salarii, locuri de munca

Din nou despre salarii, locuri de munca si romani