Am obosit sa-i mai ascult pe magistrati, de mult discut cu prietenii despre faptul ca justitia si legea nu mai sunt in slujba cetateanului ci impotriva sa. Acest lucru se intampla cu preceadere in Romania si Republica Moldova, dar si pe plan mondial ( dar cel putin acolo se mai poate remedia ceva ). La noi deja auzi mereu expresii: asa este legea, nu am ce face, etc. Asta la niste lucruri de bun simt, cum este acum in Romaia dreptul la vot al cetatenilor romani c enu locuiesc in tara, sau la diaspora din Republica Moldova.

Diferenta dintre legal, constitutional si corect, etic sau moral?

Azi legea este data de parlamentari, iar ei sunt de cele mai multe ori niste penali, deci cum sa invoci legea chiar si atunci cand majoritatea populatiei o respinge? Recent in Moldova s-a cerut sa se suplimenteze numarul de buletine de vot, pentru ca era clar ca multi nu vor putea vota. Ce s-a intamplat? A fost exact cum se spusese, multi nu au avut buletine de vot ca sa-si exercite dreptul constitutional. Ii pasa cuiva? NU, pentru ca justitia nu mai este pentru oameni, este pentru hoti si banditi!

In Romania avem aceiasi situatie, desi ai un document emis de tara ta – pasaportul, pe care scrie clar domicilul – tara unde locuiesti, nu poti vota doar cu pasaportul, pentru ca asa vrea unul dus cu pluta. Apoi daca-i dai in judecata o sa ti se spuna ca asa e legea, data chiar acum cateva zile, tocmai ca sa te puna in situatia de a nu putea vota! Credeti ca va pleca repede cineva din Romania sa voteze in diaspora? Ca va vota si la Bucuresti si la Washington? Crede cineva argumentul asta? De ce nu votam pe internet? Pai cum de ce? Ca sa nu ne exercitam prea usor acest drept, trebuie sa stam la cozi si sa ne umilim, altfel ce fel de romani am mai fi?

La vot in diaspora

Diferența dintre legal, constituțional și corect, etic sau moral?