Cand vorbim despre numele romanilor, ma refer aici la numele de familie, de multe ori nu ne gandim ca ar putea sa existe si anumite comunitati ceva mai legate intre ele, este si cazul celor ce poarta numele de Prelipcean ce se pare ca provine de la demunimrea unei localitati, fie ea din Bcuvina – actuala regiune Cernauti, die din Macedonia. Daca la alte nume nu poti stabili o conexiune intre persoanele ce poarta numele respectiv, caci coroitri sunt peste tot, la fel ca si munteni, Prelipcenii se pare ca au cu totii ceva comun.

De unde provine numele Prelipcean in Romania si Republica Moldova

Daca azi se stie clar ca familiile ce poarta numele de Prelipcean provin cu totii din Horodnicul de Jos, cum au ajuns ei acolo nu se mai stie, dar cer este ca acum sunt raspanditi peste tot, in Romania, Republica Moldova si au ajuns pana in SUA si Brazilia. Cum ar fi sa se creeze o comunitate a acestora, probabil ca ar fi cea mai mare din lume, ma refer la un numar de oameni car esa aiba in comun numle si satul de unde provin toti!

Ideea de a crea o mare comunitate a celor ce poarta numele de Prelicpean – sa zicem pe FaceBook, am gasit-o pe site-ul Suceveanul.Info – deci direct conectat cu cei ce poarta acest nume. Nu stiu daca am sa vad si comcretizata aceasta idee, desi poate ca daca vor trece pe aici ne vor scrie si noi o sa-i ajutam sa duca la bun sfarsit ideea!

Prelipcean in Bucovina

De unde provine numele Prelipcean in Romania si Republica Moldova