De ceva vreme incerc sa vand atat casa din Ungaria cat si o parte din portofoliul de site-uri, insa niciuna cu succes. Nu pentru ca nu ar fi cumparatori, ci pentru ca pur si simplu lumea vrea sa cumpere ieftin sau pe degeaba. Iar eu nu vreau sa vand in aceste conditii, deci inca nu s-a intalnit cererea cu oferta. Varianta de a vinde un site cu o valoare egala cu veniturile din AdSense din ultimul an este o prostie, ca dovada unul din site-uri a primit o tema respozitive si si-a marit venitul de trei ori!

De ce se vinde Club Seo si totusi nimeni nu-l cumpara, sau cat costa site-ul meu

Am discutat de nenumarate ori despre pretul real al unui site, de fiecare data am incercat sa demonstrez ca este absurd sa vrei sa-ti amortizezi investitia intr-un singur an, desi varianta cu 12 luni este una favorabila, multi ar dori sa dea venitul pe sase luni. Acum sa vedem de ce vand eu, caci si asta e o problema, de ce vinde cineva un site sau un domeniu. Din doua motive, fie nu-i merge asa cum ar vrea, fie merge bine si spera sa ia pe el un pret foarte bun – asta e cazul meu.

Ok, daca nu obtii un pret bun pe un site ce faci? Nimic, il mai tii un an, mai ales daca produce mai mult de 50 de euro pe an, suma minima in opinia mea pentru ca un sote sa merite tinut in portofoliu. La mine cam toate au peste 100 de euro pe an, deci pot linistit sa le tin inca 10 ani, caca nu obtin pe ele un pret convenabil, sa zicem 1 euro pentru fiecare articol publicat si macar 12 euro pe an vechime. Club Seo produce acum, la sase luni de la lansare cam 10 euro lunar, deci este ok. L-as vinde cu 100 de euro? NU, evident ca nu! Minim 500 de euro pe pretul sau, iar cum nimeni nu cred ca va dori sa faca un forum sau ceva interesant pe el, am sa-l las in contiunare pe post de expermient pentru pozitionari in SERP. Traficul e bunicel, peste 17.000 de unici lunar, zic eu destul de ok pentru un site cu vechimea sa.

Site-uri IT

De ce se vinde Club Seo si totusi nimeni nu-l cumpara, sau cat costa site-ul meu