Ascultam pareri oficviale sa zicem asa, despre cariere si profesii – asa am ajuns sa aflu ca daca alegi nisa IT poti lua fara probleme 6.000 de lei pe luna stand evident in tara, iar daca ajungi barman sau ospatar sau camerista si ce se mai cauta pe nisa hoteliera – iei 1500 maxim in mana! Adica daca esti pe nisa IT e ok, daca mergi pe partea manageriala este iarasi OK, dar daca vrei sa vezi si Romania pe lista destinatiilor turistice de TOP, mai stai. Mai mult, mi se spune ca nu mai e suficent sa ai un job/o pregatire – sa fii ca romanul multilateral dezvoltat, asta dupa ce ne-au spus ani la rand ca specializarea e mama succesului – atat pentru angajator cat si pentru angajat!

De ce se plateste atat de putin in turism si alimentatie [ barman – ospatar ]?

Eu nu ma plang, precum vedeti lucrez sa zic asa in IT [ oare cat de aproape sunt de fapt de nisa asta? ]. Dar ce sa zici de un barman sau un ospatar dintr-un oras mai mic unde nu se prea aude de lasat bani la chelner? Am auzit ca unii patroni te obliga sa imparti “bacsisul”, altii calculeaza dupa ureche, deci ce sa mai zic? Eu sa lucrez ca ospatar cate 12 – 16 ore pe zi, pentru un salariu de maxim 1500 de lei, sa mai stau si in gazda unde dau cel putin 400 de lei, deci sa am 1000 pentru utilitati si trai, nu cred sa fac asa ceva niciodata! Sa se zica ca nu-mi place munca, dar sincer nu cred ca poti fi platit ca ultimul necalificat doar pentru ca se poate si este legal!

Daca ar fi sa fiu in situatia lui Malin Bot poate ca as opta pentru o perioada scurta si la salarii de genul asta, sau la program peste limita bunului simt [ ce randament mai dai dupa 14 ore de munca? ]. Chiar sunt curios pana unde va ajunge salariul asta mizer, pana cand legea este de partea celor ce nu platesc angajatii?