Probabil ca va intrebati de ce nu avem si in Romania restaurante cu stele Michelin, macar cu o singura stea nu cu trei, ca astea sunt pentru cei cu conturi in euro de minim sapte cifre ( lunar la venituri )! La noi in tara cultul mancarii este diferit fata de tarile unde Michelin acorda stele, la noi farfuriile unde se observa asa numitul plating, sunt considerate murdarite, nu mai zic ca noi consideram cantitatea mult mai importanta decat designul.

De ce nu avem restaurante cu stele Michelin in Romania

Am avut ocazia sa mananc in doua restaurante cu 2 si 3 stele Michelin, nu va zic tara dar sincer desi farfuriile ziceai ca-s desenate, nu pot sa zic ca gustul a fost de nota 10 – aici probabil intra in discutie obisnuinta gastronomica, dar cum la ciocolata si pizza am vazut ca exista 99% acord international, eu zic ca pe langa asa zisa instruire gastronomica, mai intervine si snobismul.

Evident ca nu am nicio pregatire gastronomica, mananc ce-mi place, de multe ori refuz sa gust ceva pentru ca nu arata cum cred eu ca ar trebui ( fara sa pot defini acest asa cum trebuie ..) dar cred ca ar trebui sa avem si noi deja restaurante nu pentru mine si vecinul meu, ci pentru turistii cu bani, care sa plateasca pentru poza mancarii si nu pentru gustul ei. Ca sa pricepeti sunteti invitati la Master Cheh sau Chefi la cutite – eu ma uit pentru Gina Pistol, recunoasc! 🙂 Avem cu siguranta mancaruri de 10 ori mai gustoase decat in alte bucatarii, asta ce inseamna? Ca am eu o problema ca nu mananc rame flambate?

Stele Michelin in Romania

De ce nu avem restaurante cu stele Michelin in Romania