Daca nu platesti CASS-ul timp de 6 luni vei da 4.851 lei, adica mai mult de 1000 de euro, asa prevede articolul 180 din Codul fiscal, iar cei mai afectati sunt romanii din diaspora si romanii din Basarabia, care au facut greseala sa-si faca buletin de Romania. Solutia? Renuntati la ce mai aveti in tara asta, casa pe numele vostru, conturi bancare, carnet de sofer, tot! Deveniti cetateni romani cu domiciliul definitiv in strainatate si fara legaturi cu tara, sau platiti linistiti cei 693 de lei datorati la CASS.

Daca nu platesti CASS-ul timp de 6 luni vei da 4.851 lei, adica peste 1000 de euro!

Ce se intampla daca nu platresti? Daca ai conturi o sa le blocheze, asta e sigur, dar daca nu ai? Oricat incerc sa gasesc o logica innoua lege nu reusesc. De unde sa iei banii aia sa-i platesti daca nu-i ai? Care este treaba statului roman daca esti sau nu asigurat medical in tara in car eesti plecat? Te vindeca el, statul roman daca ai probleme medicale? NU! Atunci care este ideea? Repet, ma gandesc la cei care nu au venituri, lacei care nu pot veni in tara sa faca acele declaratii la ANAF, sunt sute sau poate mii de cazuri de acest gen? Ce facem, ii punem dupa gratii pe toti, sau doar pe ghinionisti?

Deci teoretic toti romanii cu buletin de Romania sau care au un cont bancar, ceva deschis la fisc – o casa sau un teren, trebuie sa vina sa plateasca minimul, sau sa dovedeasca ca platesc in tara unde locuiesc. Presimt ca vor fi probleme grave, dar la care azi nu se gandeste nimeni, asa cum a fost si in cazul impozitarii copiilor minori, etc.

Noul Cod Fiscal 2016

Daca nu platesti CASS-ul timp de 6 luni vei da 4.851 lei, adica peste 1000 de euro!