Moda vine, moda trece – cam asa este si cu psihoterapia, dezvoltarea personala sau alte inventii ale vietii moderne. Sincer sa fiu, nu vad ca tinerii de azi sunt mai motivati ca cei de ieri, nici in viata personala si nici la munca. Avand in vedere ca in engleza pentru activitatile legate de dezvoltarea personala se foloseste mai concretul self help, adica sa te ajuti singur, evident invatand – cred ca va este mai usor sa intelegeti despre ce discutam. Cursurile online de dezvoltare personala te invata cum sa devii autodidact, cum sa stii mai multe decat stii acum.

Cursuri online de dezvoltare personala – self help, ce trebuie facut si ce nu?

Deci ca sa fie clar, dezvoltare personala nu inseamna sa citesti carti, nu la asta se refera conceptul. Deci nu asa merg treburile, ci de fapt prin dezvoltare personala intelegem ceea ce facem noi zi de zi, cu scopup de a urca pe scara “evolutiei personale”. Mai exact invatam cum sa ne comportam, cum sa simtim si sa empatizam cu cei din jur, etc. Deci ca sa incepi cu dreptul ar trebui sa te autoevaluezi continuu, sa vezi daca ai crescut ca om, ca spiritualitate. Cam despre asta este vorba, nu despre citit carti, mers la cursuri s.a.m.d.

Ultima chestie in domeniu este consilierea vocationala, pe cuvant daca nu o sa cred ca am trait degeaba, adica daca la varsta de 14 ani nu am fost consiliat corect, am ajuns unde am ajus acum? Poate ca asa o fi, nu zic nu – dar nu zic nici da! Adica am nevoie de Life Coaching ca sa fiu pregatit pentru viata? Atunci ce rol mai au parintii, profesorii, etc.?

Dezvoltare personala

Cursuri online de dezvoltare personala – self help