Cred ca toti aveti o oarecare experienta cu FaceBook, acum am sa incerc sa discut cu voi despre grupuri, publice si private. In primul rand care este deosebirea dintre cele doua categorii: postarile din cele publice pot fi vazute de catre oricine, chiar si daca nu are cont pe site-ul de socializare, cele inchise pot fi accesate doar de catre membri.. De aceea distribuirea postarilor din aceste grupuri nu este posibila, va apare un mesaj de genul – “afisare indisponibila” pentru toti membri in afara de dumneavoastra, care ati facut postarea!

Cum trebuie sa ma comport pe FaceBook

Daca am stabilit ce anume postari puteti distribui, hai sa vedem cum ne comportam intr-un grup. In primul rand ar trebui sa acceptam ca adminstratorii grupurilor sunt cei ce decid ce anume se poate posta si ce nu. Chiar daca FaceBook este o platforma gratuita, nu intram cu bocancii in munca cuiva. Nu este chiar asa de simplu sa aduci cateva mii de oameni intr-o comunitate.

Regula de aur: NU posta reclama la pagina, site-ul sau orice alta chestie perosanala! Daca ai facut o singura postare este ok, daca o faci d emai multe ori pe zi sau zilnic, deja deranjeaza! Ce risti? Sa fii exclus din grup! Si asta pe buna dreptate, nici tie nu ti-ar place sa posteze toata lumea pe pagina ta de profil reclame, nu-i asa?

Regula bunului simt: NU postati cate o poza de 100 de ori, incarcati-le pe toate odata, rezultatul este de 100 de ori mai bun! NU postati ceea ce nu tine de subiectul grupului! Ar fi aiurea sa vedem pe un grup de masini reclame la pampersi, nu-i asa?

Regula generala: un grup este format de obicei de o persoana sau mai multe care au un scop comun. Incercati sa gasiti acel scop, sa-l intelegeti. NU face nimeni un grup ca sa-i promoveze pe altii, ci evident pentru a promova propriile servicii, afaceri, etc.

Grupuri pe Facebook

Cum trebuie sa ma comport pe FaceBook