Din primavara pana in toamna avem posibilitatea de a consuma legume proaspete, dar iarna trebuie sa facem cumva sa le conservam. Iata cateva idei practice de a pastra hreanul iarna la frigider si astfel sa putem sa-l consumam ca proaspat. Multi cred ca daca tii hreanul in frigiderr, in lada de legume este suficient, doar ca la maxim doua sau trei luni descoperi ca sunt complet comoromise radacinile de hrean. Deci varianta corecta, este la borcan in congelator! Evident, curatat si dat prin rozatoare, pentru a fi gata de folosit imediat.

Cum se pastreaza hreanul pentru iarna – conservare bio

Deci sa revenim la pastrarea hreanului peste iarna, dupa ce l-am dat prin razatoare, adaugam otet si apa, eu pun de obicei 200 ml pentru 450 de grame de hrean. Mai adaugan o liburita de zahar si una de sare si astefel avem cea mai buna metoda de conservare a hreanului pentru iarna! Gustos, delicios si sanatos! Va urez pofta buna, iar daca vreti sa mai aveti si altre legume conservate cum trebuie pentru iarna, ma anuntati si eu am sa infiintez la noi in club o sectiune noua, ceva intre masterchef si sefi la cutite! ­čÖé

Fiti atenti aici: daca vreti sa faceti un sos de hrean si nu vreti sa folositi otetul, va sfatuiesc sa incercati cu zeama de lamaie, desi o sa iasa ceva mai scump decat daca o sa cautati hrean inghetat la super market. Amestecat cu smantana iese cel mai delicios sos de hrean pe care l-ati visat – nu mai zic mancat! Bucatarul de serviciu va ureaza pofta buna!

Pastreaza hreanul

Cum se pastreaza hreanul pentru iarna – conservare bio