Nu spun ca ananasul este un fruct foarte scump, desi nici ieftin nu poti spune ca este, dar in primul rand cred ca te-ai bucura sa vezi ca ti-a crescut in balcon un ananas, nu-i asa? Deci sa vedem cum facem, nu e greu de loc. Se ia un fruct si inainte de a manca partea comestibila se taie partea de sus, cea cu frunzele. Se pune intr-un borcan cu apa si asta e tot! Dupa o vreme o sa vedeti ca au dat radacini, se ia si se plateaza in pamant.

Cum se inmulteste ananasul – gradina din balconul meu

Acum sa va dau cateva sfaturi practice, din experienta mea: nu introduceti si frunzele in apa, pentru ca vor putrezi! Doar zona aceia dintre frunze su fruct va sta in apa, evident aveti mare grija sa completati apa periodic! Ati vazut ce simplu se inmulteste ananasul in casa? Trebuie sa aveti insa rabdare, primele radacini apar abia dupa doua sau trei saptamani, deci nu va speriati dupa cateva zile!

Cand plantati ananasul in pamant aveti grija sa folositi un ghiveci care nu pastreaza apa, altfel o sa va putrezeasca radacinile! Pana sa mancati ananas va trebui sa aveti rabdare, planta va creste destul de inalta, peste jumatate de metru si va trebui sa asteptati sa infloreasca intre 12 si 14 luni! Deci nu este o planta pentru cei grabiti, trebuie sa va placa si sa iubiti planta de ananas, sa o udati si sa o ingrijiti permanent!

Cum se inmulteste ananasul