Cum se calculeaza audienta TV, sau mai exact cate persoane sunt incluse in acest sistem de masure a “rating”-ului cu care se lauda atat de mult televiziunile? Unii spun ca sunt 2000 de persoane au acasa dispozitive ce masoara audienta, dar oare chiar sunt reprezentative aceste 2000 de persoane, chiar si daca sunt distribuite uniform in teritoriu, ca varsa, educatie, etc? Sincer am dubii, dar pana la urma nu asta e ideea, ca nu eu platesc pentru publicitate la TV.

Cum se calculeaza audienta TV

Rating sau audienta TV – puncte, procente, iata pe ce se bat azi televiziunile. Iar noi din 20.000.000 de romani alegem 2.000, adica unul la o mie si facem masuratori, care o fi marja de eroare? Culmea este ca eu sunt absent la 90% din emisiunile astea cu audienta maxima, e-i drept nu ma uit la sport, manele si dezbateri politice. Mai pe scurt nu faceti voi prea multi bani pe spinarea mea, dar nu sunt eu sau familia mea barometru.

Mai interesant este ca ai mei copii nu se uita la televizor, deci public zero din partea lor – doi la numar. Teoretic la categoria canale diverse conduce Pro TV-ul, sau asa se lauda ei, eu de exemplu nu ma  uit la “Las Fierbinti” din cauza sotiei, o enerveaza sa vada cum ne laudam ca suntem o tara de inculti si “mitici” cum ne mai spun astia din Ardeal. Nici filme cine stoe ce nu prea vad, iar acum ca la TVR revine Drados Patraru, poate ca o sa ma uit daca nu dorm la ora aia. Tu la ce canal TV te uiti mai des? Antena 1 – 2 sau 3?

Audienta TV

Cum se calculează audienta TV