Daca nu pateam si eu tit felul de neplaceri cu masina iarna ziceam ca sfaturile sunt inutile. Uite ca a venit si ziua in care am vrut sa ma sui la volan dar bateria era complet descarcata. Am scos bateria si am pus-o pe redresor, teoretic dupa o zi de stat la incarcat si ledul de maxim aprins am zis ca e ok, doar ca nici nu a intors pistoanele macar odata. Multi zic ca dupa patru sau cinci ani de utilizare e deja timpul sa schimb acumulatorul.

Cum sa-ti pregatesti masina pentru iarna – sfaturi utile

Ca sa nu ai neplaceri cu masina iarna iata cateva sfaturi utile: pune cauciurile de iarna din timp, nu astepta sa dea zapada si inghetul. Daca nu vrei sa te trezesti ca la minus 10 grade stai si pui roti sau schimbi cauciucuri, nu astepta prima zapada ca sa schimbi caucicurile de iarna. Daca nu aveti un set complet puneti cel putin doua pneuri pe rotile de tractiune!

Pentru cei cu masini “inteligente” cu senzor de ploaie, le recomand sa dezactiveze senzorul. Iar daca vreti sa fie totul ok verificati lichidul de spalat geamurile sa fie schimbat cu cel de iarna. La fel sa faceti  si cu antigelul de la motor, ce-i drept eu nu prea am ce verifica ca am pus de la inceput doar din ala de iarna!

Am ajuns la punctul cel mai sesibil: cum pregatesc acumulatorul auto pentru iarna? Teoretic cel mai bine este sa dati cate o tura prin jurul blocului din cand in cand, sa se mai unga motorul, pompele si sa mai incarcati acumulatorul. Care este durata de viata a bateriei la masina nu stiu ce sa zic, nu am verificat vara sa vad daca mai merge, de obicei cand e moarta, iau una noua si aia veche zace prin garaj. Acum sunt la a treia!

Cum sa pregatesti masina iarna

Cum sa-ti pregatesti masina pentru iarna – sfaturi utile