Cred ca s-au scris tone de articole despre cat valoreaza un website sau cu cat o sa-l vand daca ma decid sa il scot la vanzare. Mai mult, portalul e4Ro a decis sa organizeze licitatii periodice, pentru a ajuta posesorii de site-uri sa le vanda la un pret mai bun in Romania. Majoritatea cumparatorilor ar dori sa le cumpere la un pret ce variaz aintre castigurile lunare pe 10 – 12 luni. O intrebare: oare cat costa sa aduci un site sa castige 1.000 de euro pe an!

Cum sa cumpar sau sa vand un website in Romania

Mai devreme am intrebat cam cat te costa sa ridici un site cu trafic romanesc ca sa castige 1000 de euro pe luna, banuiesc ca ai inteles si de ce am intrebat. Pentru ca te cost amai mult de 1000 de euro, de la cumpararea unui domeniu si pana la hosting sau scrierea de articole. Iau un exemplu simplu, 500 de articole cumparate cu 1 euro bucata, ar insemna 500 de euro. Dar restul? Asa ca atunci cand va ganditi sa vindeti ieftin un site care produce regulat mai mult de 10 euro pe luna, eu zic sa va ganditi mai atent la pretul de vanzare. Eu as recomanda minim veniturile pe trei ani ( in functie de vechimea site-ului si numarul de articole).

La final cateva constatari de bun simt: daca site-ul nu a fost monetizat cu AdSense, inseamna ca nu valoreaza nimic? Dar daca cel ce vinde nu se pricepe la monetizat, posteaza reclame intr-un mod neadecvat, inseamna ca site-ul nu are potential? Iar daca tu nu te pricepi sau nu vrei sa contribui cu nimic la imbunatatirea site-ului, crezi ca va dura mult pana cand veniturile sale vor ajunge la zero? Ce vreau sa spun? Ca potentialul unui site depinde de nisa sa, dar si de priceperea celui ce-l gestioneaza. Oferi putin, inseamna ca de fapt nu te pricepi la online!

Cat costa site-ul