Ne-am mutat de ani buni dintr-un judet in altul, evident ca in Romania si am luat cu noi scuterul, care intre timp a disparut din fata blocului – asa ca am decis sa-l radiez. Minune, nu mai pot! Ok, am zis sa-l vand baiatului, caci el este inca in tara, si astfel sa fac transferul dintr-un judet in altul – macar sa apartina de judetul unde am domiciliul. Am facut actul de vaznare – cumparare, acum hai la fiscul din judetul de domiciliu. Minune, nu merge asa de simplu, intai mergi si-l radiezi la vechiul domiciliu, apoi il inregistrezi la cel nou [ si daca nu o faci? ]!

Cum radiezi un scuter ( moped ) in Romania daca te muti dintr-un judet in altul

Deci nu mai merge sa vii cu masina intr-un oras, o vinzi si noul proprietar o trece pe numele lui, iar tu automat scap de ea! NU, birocratie de la un cap la altul –  ai luat panarama aia de scuter care nu mai valoreaza nimic, il duci la REMAT [ culmea ca in lege am vazut si varianta etc. care nu stiu ce inseamna ] si alergi mai mult decat ai alergat sa-l cumperi! Sincer chiar nu inteleg de ce nu merge radierea si inmatricularea automat? Adica mi se pare logoc ca institutiile statului sa lucreze coordonat, sa stie stanga ce face dreapta, fara sa te mai poarte pe drumuri, dar cred ca am prea mari pretentiile de la un stat condus de “capsomani”!

Acum stau si ma intreb, mai pot radia eu scuterul? Se mosteneste scuterul si in cazul in care nu-l mai vrei? Curioasa legislatie mai avem, de aia merg multi la bulgari sau in tarile baltice, sa nu mai fie alergati si jecmaniti de statul asta romanesc!

Scuter