Atunci cand avem la dispozitie informatii despre traficul pe site este bine sa incepem sa ne gandim si cum am putea folosi asta in avantajul nostru. Avem mai jos statistica unei pagini de FaceBook cu peste 20.000 de fani, atasata unui site. Cum site-ul este in limba romana, chiar daca o mare parte din fani au venit de pe butonul de like postat pe el, este evident ca o alt aparte au venit din distribuirile pe site-ul de socializare, mai exact de pe FaceBook.

Cum ne folosim de informatiile despre traficul site-ului nostru si ce putem face

Care este legatura dintre pagina de FaceBook a site-ului si trafic? In mod normal fanii de pe FaceBook intra periodic pe site, daca postarea i se pare interesanta, deci pe langa traficul organic, din cautari – rezultat al strategiei SEO adoptate de voi, o parte vine si din distribuirile de pe site-ul de socializare. Se observa din tabelul de mai jos ca 5.192 de fani sunt din Romania, iar 5.142 au ca limba setata la FaceBoook, limba romana. Evident ca la limba romana se adauga si o parte din cei din Moldova, desi cred ca majoritatea au setata limba rusa.

O alta parte au setata limba engleza, eu sunt unul dintre cei ce locuieste in Romania, dar am toate programele si site-urile setate pe engleza, pentru ca ma descurc bine asa, ba chiar de multe ori mi se pare mai avantajos. Observam ca avem o pondere insemnata de vorbitori de limba turca, spaniola si portugheza. Asta ma face sa ma gandesc daca nu cumva as avea nevoie de un content writer de limba spaniola, pentru a oferi continut si celor ce nu pot citi in limba romana ( iar prin translate se pierd afisarile de Ads. ).

Alte idei: clipuri video in limbile respective ( cel mai bine ar fi sa fie ale tale, mai castigi ceva si de la YouTube ), poze si galerii care sunt legate de subiect, o galerie de acest fel poate aduce atat trafic cat si redistribuiri pe FaceBook, Google + sau Pinterest. Mai ai alte idei, lasa-ne un mesaj la rubrica contact, sau hai sa discutam pe Forum!

Fani pe FaceBook