De cand am instalat Windows 8.1 am inceput sa am nelinisti in ceea ce priveste averizarile de instalare automata a noului Windows 10, iar de ieri aceestea au devenit mai pregnante, dupa ce un coleg s-a trezit cu noua versiune instalata fara a o cere. Trecand peste neplacerea de a vedea instiintarea mereu in bara de start, la Windows 8.1, azi am patit si eu la fel, singurele variante de a amana instalarea fiind sa dau o reprogramare peste 8 ore, abia acum insa a aparut si varianta “Cancel Upgarde”, spre bucuria mea – sper sa nu zic hop pana nu am sarit santul.

Cum evit upgrade-ul automat la windows 10 – instalarea manuala la cerere

Ietri unul dintre colegi m-pa sunat disperat, calculatorul sau a facut ugrade de la Windows 8.1 la Windows 10 fara ca macar el sa-si dea seama, evident si pentru ca nu prea stie engleza, dar oricum nici eu nu pot spune ca am observat ca mai am trei ore pana la instalarea noului upgrade. Tot de ce ai nevoie este rabdare, prima data amani instalarea cu maximul de timp alocat automat, apoi peste ceva vreme intri si deja ai cum sa blochezi instalarea sau sa o amani cu cateva zile.

Sfat util: NU incercati variante de pe net, de sters registrii, setari alambicate ca nu e cazul. Microsoft nu poate sa te oblige sa faci upgarde automat, nici macar chestia aia care te enerveaza in bara de start nu cred ca e ok, dar asta e. Dac faceti click dreapta pe iconita din bara de start ar trebui sa aveti optiunea Check your upgrade status.  Daca totusi te-ai procopsit cu Windows 10 si nu ai vrut, te sfatuiesc sa folosesti optiunea “roll back option” din Windows, te va ajuta pas cu pas sa dezinstalezi noua versiune si sarevii la cea initiala! Bafta!

Instalare windows 10 automat

Cum evit upgrade-ul automat la windows 10 – instalarea manuala la cerere