Fiecare om cauta un mod de a calcula pretul pentru un goblen in functie de propriile interese, cel ce-l brodeaza ( coase ) spera sa ia cat mai mult, cel care-l cumpara sa plateasca cat mai putin. O broderie ( sau goblen ) nu se coase singura, iar ochii, mainile si coloana sunt supuse la un efort enorm, daca nu ma vredeti, incercati sa coaseti voi un goblen timp de 8 sau 10 ore pe zi fara sa va ridicati minim o ora de pe scaun. Discutam atunci daca este sau nu extenuant. Alta discutie despre placerea de a coase, broda – aici deja nu mai este vorba de munca ci de placere productiva.

Cum calculez pretul unui goblen ? De ce trebuie sa tinem cont pentru un pret coret?

In general pretul unui goblen se calculeaza pe centimetru patrat, iar pentru a avea macar o idee cat ar trebui sa coste, ar trebui sa stabilim ca salariul lunar al unei brodeze este de minim 2.500 de lei – sau RON, daca va place mai mult asa. Iti ajunge sa brodezi un goblen intr-o luna, timp de maxim opt ore pe zi? Ai gasit pretul corect, nu-i asa? Alt mod de calcul ar fi 1 leu sau doi pe cm², altii zic 1 euro. Tu stii sigur cat costa munca ta, iar ca sa ne intelegem bine, e mai prost platita decat a celui ce pune faianta la metru patrat!

Cos goblenuri la comada! Ce pret ar trebui sa cer pentru o luna de munca, zi de zi, sapte din sapte? Eu iti sugerez minim 1.000 de lei, pentru o luna de munca, tu insa poti cere cat crezi de cuviinta! Este munca ta, sanatatea ta si timpul tau liber, deci tu decizi, dar ia banii inainte, asta este 100% garantia ca nu muncesti degeaba!

Broderie cu margele

Cum calculez pretul unui goblen ? De ce trebuie sa tinem cont pentru un pret coret?