A devenit o moda ca fiecare roman sa aiba cel putin o pagina si un grup, asa ca m-am gandit sa discutam putin pe ClubSEO despre grupuri si daca ne ajuta ele sa ne dezvoltam afacerea. Pot zice ca administram suficente grupuri pe FaceBook pe diverse nise ca sa putem avea o parere obiectiva legata de acest subiect. Promovarea pe FaceBook se poate face cu bani sau prin munca sustinuta, in grupuri si pagini dedicate nisei tale. Nu cred ca merita sa depui efort pe nise care nu sunt intr-o oarecare masura legata cu ceea ce oferi tu, vei reusi doar sa-i enervezi pe cititori.

Cum am pe FaceBook un grup de succes

Prima intrebare: grup deschis sau inchis? Evident despre secret nici nu poate fi vorba, caci aici discutam despre afaceri, deci cineva trebuie sa te gaseasca, nu sa vin ain grup pe baza de invitatie. Grupul inchis permite afisarea informatiei doar pentru membri grupului, iar daca ai depasit 200 de membri nu mai poti reveni de la o varianta restrictiva la una mai puti restrictiva, sau mai pe intelesul tuturor, dupa ce ai depasit 200 de membri daca ai un grup inchis acesta nu se mai poate transforma in grup deschis.

Dupa cativa ani de experienta eu zic sa optati pentru un grup deschis, pentru ca asa veti fi gasiti mai usor de cei interesati, iar odata inscris asta inseamna ca nu doar curiozitatea l-a determinat sa vina in comunitate, ci chiar are intersul de a fi membru al acesteia. Altfel se putea limita la a citi ce se posteaza, nu-i asa?

Ca exemplu pot aduce doua grupuri pe nisa hand made, unul inchis si unul deschis. Primul a stans repede membri, insa acesti asunt in proportie de 60% inactivi, al doilea a strans mai greu acelasi numar de membri, undeva la peste 10.000, insa 80% dintre ei sunt activi. Cred ca am reusit sa va dau toate detaliile ca sa stiti si voi cum sa aveti pe FaceBook un grup de succes!

facebook-like