An de an pleaca romanii din tara, natalitatea scade la fel cum scad si veniturile romanilor. Parca cresc doar averile celor condamnati de DNA, sau care vor fi prinsi in curand, in rest totul este pe minus in Romania. A, mai creste si PIB-ul, chiar mai repede decat visau guvernantii, avem cea mai mare crestere economica din Europa, in curand cred ca si din lume! Dar populatia tarii a ajuns deja se pare undeva la sub 20 de milioane, in 2016. Iar ritmul de scadere creste si el, alarmant!

Cum a evoluat populatia oraselor din Romania din 2002 pana in 2011

Cred ca singura crestere de populatie in Romania o reprezinta basarabenii, care-si fac buletine romanesti, dar care evident ca nu locuiesc in tara. Am ajuns deja la nivelul populatiei din 1970, dupa ce datorita politicii lui Ceausescu se ajunsese la un maxim in 1990. Dar cum nivelul de trai scade, este din ce in ce mai greu sa-ti intemeiezi o familie si sa traiesti decent in Romania, iata ca acum tindem sa ajungem la mai putin de 17 milioane in curand, iar partea si mai tragica este ca ponderea o vor reprezenta pensionarii si somerii!

Ca sa nu ne plangem totusi, ca acum vine unul si zice ca economia duduia pe vremea lui “ceasca”, PIB-ul pe cap de locuitor in ’89 era de 5.504 dolari, acum am depasit 8.900 deci nu e chiar mai rau ca atunci, dar nici mai bine – daca ne gandim cum este distribuit venitul acum! Daca insa vom ajunge sa fim sub 16 milioane, in timp ce nemtii cu aceiasi suprafata au depasit de mult 80 de milioane de locuitori, nu stiu ce sa mai zic!

Harta demografica

Cum a evoluat populatia oraselor din Romania din 2002 pana in 2011