Parca am vrut sa scriu nu stiu cand despre Andrei Ursachi si antreprenoriat, dar m-am lasat pagubas, am mai vrut sa scriu despre blogul lui Arhi, despre Cristian China Birta sau Zoso, dar mereu imi zic ca nu are rost, pe cine intereseaza asa ceva? Am mai scris despre Chinezu acum trei ani, iata ca revin pentru ca mi se pare hilara situatia: omul se plange ca da prea multa consultanta gratis si cere sfatul altor antreprenori, ei cum ar face? Pai sa-i raspundem pe gratis? Nici macar nu stiam ca ofera astfel de solutii si la ce pret, nici acum nu stiu, dar nici nu am nevoie.

Cristian China Birta si consultanta online

Problema asta cu intrebatatul la nesfarsit o are si consoarta mea, la magazinul ei online. Omul ar vrea sa stie cam cat costa una sau alta dintre miile de combinatii posibile la produse handmade, de cele mai multe ori totul terminandu-se cu la revedere, mai revin eu. OK, asta-i lumea afacerilor, nu te plangi la tot pasul ca nu stiu cine nu te intelege, sau nu-ti apreciaza modul de lucru. Timpul chinezului costa, costa si al nostru sa-i raspundem la intrebari, la invitatii, totul costa si alegi singur daca faci ceva gratis sau mergi la plata cu ora.

Modul asta de abordare a afacerilor: zi-mi cat mai multe ca oricum nu iau nimic, e vechi si daca esti un bun afacerist, mirosi de la o posta astfel de “clienti”. Dar sa te plangi pe site-ul tau ca te “exploateaza” lumea si ca-ti papa timpul gratis zice ceva despre tine, fie esti hapsan, fie ai cam dat de lipsa de bani in portofel, dar de ce comentez si eu cand nu imi fierbe oala? Nu am eu ale mele treburi si incep sa ma bag in ale chinezului?

consultanta online

Cristian China Birta si consultanta online