In noiembrie 2000 guvernul Romaniei s-a gandit ca ar fi util sa calculeze cam de cati bani ar avea nevoie in medie un roman pentru a supravietui la limita, dar fara a-i lipsi strictul necesar. Asa a aparut cosul minim de consum lunar, care pentru anul 2016 ar trebui sa fie de minim 1.678 de lei de persoana! Asta ne spune ca o familie care este salarizata cu minimul pe economie, adica 1.250 de lei brut, chiar daca are doi salariati, nu se poate intretine nici macar la nivelul minim. Ce face guvernul? Absolut nimic!

Cosul minim de consum lunar in 2016 – Romania

Va mai mira faptul ca Romania a ajuns sa fie situata sub Bulgaria la capitolul risc al saraciei? Da, o parte dintre romani o duc cat de cat bine, sau se prefac ca traiesc binisor, in timp ce peste 51% dintre ei se zbat la limita saraciei.Nu stiu ce va urma, dar din ce observ zi de zi pe strada, romanii sunt din ce in ce mai saraci iar guvernele ce se succed in fruntea tarii nu cauta decat modalitati noi de a suge si ultimul leu de la romani. Pana cand? Nu va dura mult si vom vedea primii romani la “inchisoarea datornicilor”, iar aici nu ma refer la cei cu credite, sau mai stiu eu ce investitor neinspirat.

As fi putut scrie mai mult pe acest subiect, dar nu cred ca merita, stim cu totii cruntul adevar, asa ca singurul scop al articolului este informarea cititorilor, cosul minim de consum lunar in 2016 in Romania este de 1.678 lei! Daca ti-l permiti e ok, daca doar visezi la el, ai grija ce votezi!

Cosul minim de consum lunar  in 2016

Cosul minim de consum lunar in 2016 – Romania