Scopul optimizarii SEO este evident acela de a obtine rezultate mai bune in motoarele de cautare, iar Google este de departe cel mai important motor de cautare. O pozitionare buna, inseamna trafic, iar traficul aduce la randul sau venitiri, in cazul incare evident monetizati cumva site-ul. Metode de monetizare? Google AdSense, reclame, etc. Daca la optimizarea off page ar trebui sa investiti ceva bani, sau sa asteptati pana cineva va cita site-ul dumneavoastra, la on page poti face singur totul!

Content writing sau SEO on page de calitate

Daca nu te pricepi la scris, angajeaza un content writer sa scrie pentru tine. Nu o sa discutam acum despre toate operatiunile necesare pentru a avea un site optimizat corect din punct de vedere SEO on page, ne vom referi doar la continutul de calitate. Cum isi da seama google ca avem sau nu continut de calitate, e o alta discutie. Teoretic cumva isi da seama, dar prea bine nu are cum sa o faca. Cred ca cel mai important indicator este cel dat de timpul petrecut de vizitatori pe site si faptul ca revin sau salveaza adresa site-ului in bookmark. In rest cred ca este vorba de algoritmi nu prea exacti, dar pe noi ne intereseaza de fapt utilizatorul uman. Pe langa o structura cat de cat ok, un articol trebuie sa-l convinga pe cititor ca oferi informatii de calitate despre subiectul respectiv.

Deci acum sa ajungem la sfaturi: nu scrieti articole scurte, incercati sa depasiti macar 250 de cuvinte, optim zic eu ar fi 500 de cuvinte. Folositi paragrafe, nu abuzati de bold-uri, dar nici nu evitati sa le folositi. Incercati sa va organizati site-ul cat de cat clar, atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru utilizatori umani. Meniuri care sa ajute la navigare, faceti trimiteri catre pagini cu acelasi subiect. Hai ca mai vorbim despre asta, daca va intereseaza! A, sa nu uit: scrieti corect gramatical, recititi textele inainte de a le publica!

SEO-Romania