Daca ai crezut ca Romaia nu este in pas cu tehnologoa te inseli, ca dovada sunt eu care ieri am ajuns acasa si in drum de la aeroport spre locuinta parintilor zic sa trec pe la Mall sa fac ceva cumparaturi. Intru si ia u cat mai multe chestii de care stiam ca se vor bucra parintii si nepotii si ajung cu cosul la casa. Dau cardul si astept sa ma puna sa pun PIN-ul, cand fata aia draguta imi zice: pai aveti Contactless payment, nu mai e nevoie de card. Mama ce bucurie pe mine, dar minune:

Contactless payment in Romania si surprizele care pot sa apara

Minunea cu plata prin tehnologia Contactless nu atinut decat cateva secunde, dupa doua incercari nereusite si doua bonuri pe care scria tranzactie nereusita, alte doua SMS-uri necitite pe mobil, introduc cardul in POS si evident PIN-ul. Ajung acasa si ma uit la telefon s avad cine ma SMS-este asa insistent, cand colo e banca si imi zice ca am platit de doua ori cu cardul la magazin. Sun la relatii cu clientii ( nu zic banca sa nu se supere ) si culmea imi zic sa stau linistit, in 30 de zile se rezolva, banii for fi iarasi la mine in cont.

Preventiv sa am la mine bonurile, si daca trec 30 de zile sa fac o sesizare, ca sa nu raman pacalici. Pai bine mai omule, zic eu nu mai stau in tara, am card la voi ca sa nu mai schimb valuta aiurea! Asta este, zi mersi ca nu e mai rau, zice madama de la relatii cu clientii. Altii nu au cumparat nimic si au platit ca s-a declansat apartul Contactless cand au trecut pe langa casa.

Contactless payment in Romania