In timp ce unii ar vrea sa faca votul obligatoriu, unii se chinuie sa-l ingradeasca, asa se face ca in 2016 la alegerile parlamentare nu vor mai putea vota in Germania ( sau oriunde in diaspora ) decat cei care au un document romanesc – pasaport sau buletin si unul care sa dovedeasca ca sunt rezidenti in tara respectiva. In plus documentele vor fi scanate, desi mai intreb odata, daca avem soft care verifica identitatea – cel folosit la vama, de ce ne tot incurca politicienii?

Conditii noi pentru cei ce vor vota in Germania – sau oriunde in diaspora

Ca sa venim in ajutorul celor ce vor sa voteze pentru deputatii si senatorii din diaspora – veti alege patru deputati si doi senatori – evident nu ne referim la cei car epot sa voteze prin corespondenta, iata sectiile de votare din Germania: la Berlin veti vota pe Dorotheenstrasse 62-66, 10117, la Ambasadă, la Bonn pe Legionsweg 14, 53117 (Consulat General), la München veti merge pe Richard-Strauss-Strasse 149, 81679 (Consulat General), la Stuttgart pe strada Hauptstätter Strasse 68-70, 70178, iar pentru restul Germaniei mai puteti vota la Leipzig, Hamburg, Mannheim, Ulm, Offenbach am Main, Wolfsburg si Nürnberg ( Fürther Str. 166-168, 90429 la Sediul Mitropoliei Germaniei.

Deci sectii de votare sunt, acum ma gandesc ca avem cateva grupuri lipsa pentru romanii din Germania, deci ar trebui sa facem cumva si sa ne diversificam paginilie dedicate diasporei din Germania. Abia apoi poate gasim timp sa ne extindem, pentru ca desi am acoperit UK si Irlanda inca nu ne putem lauda cu un trafic suficient de mare ca sa justifice pagini noi.

Alegeri parlamentare 2016

Conditii noi pentru cei ce vor vota in Germania – sau oriunde in diaspora