Cine nu auzit pana azi de Cocktailul Molotov, doar ca mult mai putini stiu ca nu e de origine ruseasca nu mai zic ca nu este numit asa in cinstea rusului. Atunci de unde vine numele de Cocktailul Molotov? Singura legatura cu rusul este faptul ca numele a fost inventat pe vremea sa, doar ca de finlandezi. Fiind mai slab inarmat decat invadatorii rusi, finlandezii umpleau sticle cu benzina in care puneau un “fitil” din stofa, caruia ii dadeau foc.

Cocktailul Molotov n-a fost inventat de Molotov

Deci acum stiti de unde vine numele de Cocktailul Molotov, dar sa vedem de ce se numeste asa. Pai simplu, erau un mesaj pentru ministrul de externe al rusilor, care ati ghicit era taman acel Molotov, care a semnat pactul cu Ribbentrop. Deci aceasta arma invetanta de finlandezi a ajuns sa fie folosita mai apoi de rusi si de alte popoare, ca arma antitanc. Asa ca rusii se lauda acum cu ea, desi ar trebui sa fie o rusine. Obiceiul nu e chioar nou – cel de a te lauda cu ce nu-i al tau, caci am sa va explic cum a devenit o papusa japoneza simbol rusesc.

Ati auzit de papusile Matrioșca [  Matrioșka ], dar sigur nu stiti ca ele au fost inventate in Japonia. Asa ca in loc sa fie un batranel japonez, matryoshka a devenit o tarancuta rusoaica. Moldovenii stiu cum sta treaba cu inlocuitul, pentru ca Pinochio a devenit Buratino, iar exemplele pot continua. Acum ca ati aflat de unde provine Cocktailul Molotov, sper ca nu va mai ganditi la rusi cu atata admiratie – ma refer ca inventatori, ca in rest sunt baieti  / si fete / de treaba!

Molotov

Cocktailul Molotov n-a fost inventat de Molotov