Circumscriptia 43 este cea destinata romanilor din diaspora, unde au votat peste 106.000 de compatrioti, un calcul simplu ne arata ca in afara granitelor traiesc ceva mai multi romani fata de cei reprezentati in Parlament. La finalul numaratorii voturilor se pare ca USR si PNL au luat primele locuri si la foarte mica distanta PMP-ul lui Traian Basescu, care a beneficiat de sprijinul moldovenilor din Republica Moldova. Cum se vor distribui scaunele din Senat si Camera deputatilor nu stiu, pentru ca cele 2 locuri din Senat ar reveni USR si PNL, dar cele patru din CD?

Cine vor fi parlamentarii din Circumscriptia 43, sase locuri eligibile

Ca sa incep cu fratii nostri de peste Prut, acestia au votat sa zicem asa, Basescu + Doru Dendiu, ceea ce arata ca din cei aproximativ 30.000 de romani din Moldova, majoritatea sunt sutinatorii fostului presedinte, cel care teoretic a dat pasapoarte romanesti multora. Ce ma mira pe mine? Ca PMP a propus noua oameni pe sase locuri, adica ce sanse aveau cei de pe locurile 7,8 si 9? Doru Dendiu a ratat la mustata un loc in Senat, desi daca mergea pe varianta Camera Deputatilor ar fi putut lua un ban frumos din scaunul moale din Parlament.

Acu, o sa ma intrebati de ce am zis de bani si de scaun? Pentru ca Doru Dendiu a luat banutii de la stat pentru ca e tatic, in Republica Moldova. Nu am zis ca e ilegal, ci ca este un pic “imoral”. Dar asta este doar o parere personala, nu trebuie luata in seama, asteptam acum rezultatele finale si redistribuirea voturilor ( pardon a locurilor ) din Circumscriptia 43!

Circumscriptia 43

Cine vor fi parlamentarii din Circumscriptia 43, sase locuri eligibile