Probabil ca putini sunt cei care au auzit despre Blakii hiperborei, poate si pentru ca subiectul a inceput sa fie abordat mai frecvent in cercurile de specialitate abia de cativa ani. Cred ca nici despre Momârlani nu ati prea auzit pana acum. Ei sunt mai cunoscuti pe Valea Jiului, deci daca nu vor fi popularizati la televiziuni si in presa, cu greu se va sti ca ei ar putea fi urmasi directi ai vechilor daci – atat numele cat si portul conduc la aceasta idee.

Cine sunt Blakii hiperborei si ce legatura au cu Romania

Daca ma interbati pe mine legat de subiectul acestor Blakii hiperborei, eu sunt de parere ca ar putea fi simple speculatii, insa nu neaparat neadevarate. Am fost cu totii la Marea Neagra, nu cred ca putem afirma cu certitudine ca daca ne-ar intreba cineva un cuvant sau o culoare care sa o defineasca am alege fara ezitare, negru. Asa ca nu am sa iau de bune spusele si cercetarile istoricului de la Harvard. Eu nu cred ca strainii ne-au spus Blahi sau Blaki de la negru, dar nici nu pot combate stiintific asta.

Daca Blakii hiperborei au existat, daca au o legatura cu Romania sau cu urmasii dacilor, a tracilor as zice eu – pentru ca pana la urma marea familie este cea care conteaza nu doar cei din zona actualei Romanii – culmea este ca unii spun ca dacii erau doar tracii din Ardeal, marele popor ce stapanea candva la nord si la sud de Dunare fiind getii – cei mai drepti dintre traci – nu mai conteaza, vor demonstra asta istoricii si oamenii de stiinta!

Blakii hiperborei

Cine sunt Blakii hiperborei si ce legatura au cu Romania